Yhdistyksen rakenne
Yhdistyksen jäsenistö koostuu kannatusjäsenistä, sidosryhmäjäsenistä, rivijäsenistä, täysjäsenistä ja kunniajäsenistä. Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, jonka lisäksi työryhmä auttaa asioiden hoitamisessa ja suorittaa tarvittavia tehtäviä.
Hallitus
Hallituksen toimintakausi on viisi vuotta siitä lukien, kun koko hallitus on vuosikokouksessa äänestyksellä uudelleen valittu. Kauden aikana hallituksessa voi tapahtua muutoksia sen jäsenten estyessä jatkamaan toimessaan ja uusia jäseniä valittaessa. Nykyisen hallituksen toimintakausi on 2021-2025.
Tällä hetkellä hallitukseen kuuluvat:
Laura Koski (Puheenjohtaja)
Outi Vanhatalo (Sihteeri)
Elina Lauermaa-Jäntti (Varasihteeri)
Niina Eskelinen (Rahastonhoitaja)
Juha Jousinen
Jussi Nurminen
Työryhmä
Työryhmä koostuu vapaahtoisesti toimeen ryhtyneistä yhdistyksen jäsenistä ja sen kokoonpanoa päivitetään kalenterivuosittain. Työryhmä auttaa mm. FTAA:n nettisivuston sisällön luomisessa, aineistojen tekemisessä, tapahtumien järjestämisessä, kontaktien luomisessa ja asioiden käsittelyssä.
Työryhmään voi hakea mukaan jäsensivujen kautta.
Tällä hetkellä työryhmään kuuluvat:
Jenni Kiiski
Noora Perälä
Saara Niininen
Sakari Puomiranta
sekä x nimettömänä toimivaa työryhmäläistä.
Kannatusjäsenet
Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä lähes kuka tahansa, joka haluaa tukea liiton toimintaa.
Kannatusjäsenyyttä voi hakea Jäsenhakemuksella
Sidosryhmäjäsenet
Sidosryhmäjäseneksi voivat liittyä tatuointialaan sidoksissa olevien alojen edustajat, kuten shop managerit, lävistäjät, tatuointialan tukkumyyjät, kestopigmentoijat ja terveystarkastajat.
Sidosryhmäjäsenten hyväksymisessä käytetään tapauskohtaista harkintaa. Lähtökohtaisesti sidosryhmäjäseneksi ei hyväksytä henkilöitä, joita ei hyväksyttäisi kannatusjäseneksikään, ja heiltä odotetaan yhdistyksen arvojen ja sääntöjen kunnioittamista.
Sidosryhmäjäsenyyttä voi hakea Jäsenhakemuksella
Rivijäsenet
Yhdistyksen rivijäseneksi voi tällä hetkellä liittyä sellainen tatuoija, joka on työskennellyt studio-olosuhteissa vähintään vuoden verran (ammattilaisena tai harjoittelijana) ja on hyvämaineinen, toimien hygienisesti sekä asiakasturvallisuus huomioiden. Rivijäseniltä edellytetään sitoutumista yhdistyksen arvojen ja sääntöjen noudattamiseen.
Rivijäsenyys on ikään kuin koeaika ennen täysjäseneksi pääsyä. Mikäli rivijäsenen toiminnassa ilmenee liiton arvojen vastaisia asioita, hän ei pääse ylenemään täysjäseneksi, jonka lisäksi hänet voidaan tarvittaessa myös erottaa yhdistyksestä.
Rivijäsenet voivat halutessaan laittaa artistitietonsa näkyviin yhdistyksen Jäsenluetteloon
Rivijäsenyyttä voi hakea Jäsenhakemuksella
Täysjäsenet
Rivijäsenet voivat hakea täysjäsenyyttä oltuaan jäsenenä kahden vuoden ajan ja osallistuttuaan ainakin yhteen yhdistyksen kokoukseen ja yhteen hygieniaseminaariin.
Täysjäsenet ovat päätoimisia tatuoijia, joilla on vähintään kolmen vuoden verran kokemusta tatuointialalla toimimisesta, ja heiltä edellytetään sitoutumista yhdistyksen arvojen ja sääntöjen noudattamiseen.
Täysjäsenet voivat halutessaan laittaa artistitietonsa näkyviin yhdistyksen Jäsenluetteloon
Täysjäsenyyttä voi hakea jäsensivujen kautta.
Kunniajäsenet
Hallitus voi nimittää kunniajäseneksi sellaisia yhdistyksen jäseniä, jotka ovat tehneet merkittävää työtä yhdistyksen ja/tai tatuointiyhteisön hyväksi. Kunniajäsenet on vapautettu jäsenmaksusta ja tapahtumien osallistumismaksuista.
Kunniajäsenillä ei ole muita jäseniä suurempaa vaikutusvaltaa yhdistyksen toimintaan. Heillä on yhtäläinen mahdollisuus toimia hallituksen ja työryhmän jäseninä sekä yhtä suuri äänioikeus kokouksissa, kuin muillakin jäsenillä, mikäli heillä on tällaisia etuja ja oikeuksia ollut jo ennen kunniajäseneksi nimitystään.
Tällä hetkellä kunniajäsenistö koostuu yhdistyksen perustajajäsenistä, pitkään puheenjohtajana toimineista jäsenistä, tatuointialan tunnettavuutta edistäneistä jäsenistä sekä tatuointialan historiaa vaalivaa työtä tehneistä jäsenistä.
Kunniajäsenyyden ovat tähän mennessä saaneet Diego Villanello, Tumppi Nikulainen, Kimmo Rosti, Tony Raita ja Janne Pena Penttinen.